„Kindheit“ (barndom) er en selvbiografisk roman og er første del af „Copenhagen Trilogy“ skrevet af Tove Ditlevsen, der udkom i 1967. Romanen beskriver forfatterens opvækst og ungdom i 1920’ernes København.

Hovedpersonen i romanen er en ung pige ved navn Tove, der vokser op i en lavindkomstfamilie i en arbejderklassekvarter. Hun beskriver sin barndom som præget af fattigdom, ensomhed og mangel på kærlighed.

Tove deler sin tid mellem skolen og hverdagens pligter derhjemme. Hun drømmer om at slippe væk fra sin triste tilværelse og finde en bedre fremtid gennem sin skriveevne.

Romanen beskriver også Toves fascination af litteraturen og hendes tidlige forsøg på at skrive. Hun bruger skriften som en flugt fra virkeligheden og som en måde at udtrykke sig på.

Gennem fortællingen får vi indblik i Toves indre verden og den modgang, hun støder på i sit forsøg på at opnå sine drømme. Hun konfronteres med samfundets fordomme og kæmper med sin egen usikkerhed og manglende selvtillid.

„Kindheit“ er en dybt personlig roman, der skildrer en svær barndom og en ungs piges kamp for at realisere sig selv og finde sin plads i verden. Romanen er en stærk refleksion over identitet og kunstnerisk skaben.