I Danmark fejres både Reformationstag og Halloween, men på forskellige måder.

Reformationstag er en religiøs højtid, der falder den 31. oktober. Den markerer begyndelsen på reformationen og fejrer reformator Martin Luthers indsats for at forny den kristne tro. Dette bliver primært fejret af lutherske kristne med gudstjenester og festlige arrangementer i kirkerne.

Halloween, derimod, fejres også den 31. oktober, men det er en mere moderne, ikke-religiøs tradition. Halloween er blevet populært i Danmark gennem amerikansk og britisk kultur. Traditionelt set klæder folk sig ud som uhyggelige figurer, og børn går fra hus til hus og ringer på dørene for at bede om slik med udsagnet „Slik eller ballade“. Der er også dekorerede græskar og forskellige festlige arrangementer, som f.eks. Halloween-fester og temafester.

I Danmark kan man sige, at Reformationstag er mere en kirkelig højtid, mens Halloween er mere en festlig begivenhed, der er populær blandt både børn og voksne.