Flensborg er en charmerende by beliggende i den nordlige del af Tyskland. Byen er præget af sin lange historie og multifacetterede kultur. Flensborg består af forskellige bydele, der hver især har deres egen unikke karakter og historie. Herunder er en liste over Flensborgs bydele, deres etableringsår og oprindelsen af deres navne:

  1. Altstadt (Gamle By) – grundlagt i det 13. århundrede. Navnet „Altstadt“ er af tysk oprindelse og betyder „gamle bydel“.
  2. Engelsby – grundlagt i 1903. Navnet „Engelsby“ er af tysk oprindelse og henviser sandsynligvis til de engelske fabrikanter, der bosatte sig i området i begyndelsen af det 20. århundrede.
  3. Fruerlund – grundlagt i 1960’erne. Navnet „Fruerlund“ er af tysk oprindelse og betyder „damernes lund“.
  4. Jürgensby – grundlagt i 1920’erne. Navnet „Jürgensby“ er af tysk oprindelse og formodes at være relateret til en lokal ejendomsbesidder ved navn Jürgens.
  5. Mürwik – grundlagt i 1901. Navnet „Mürwik“ kommer fra det tyske ord „mure“ og „wyk“, der betyder „muren“ og „bukt“ eller „bugt“ henholdsvis. Det henviser til beliggenheden tæt på Flensborg Fjord.
  6. Neustadt – grundlagt i 1600-tallet. Navnet „Neustadt“ er af tysk oprindelse og betyder „ny bydel“.
  7. Sandberg – grundlagt i 1960’erne. Navnet „Sandberg“ kommer fra det tyske ord „sand“ og „berg“, der betyder „sand“ og „bjerg“ henholdsvis.
  8. Südstadt – grundlagt i 1900-tallet. Navnet „Südstadt“ er af tysk oprindelse og betyder „sydby“.
  9. Tarup – grundlagt i 1970’erne. Navnets oprindelse er ikke kendt.
  10. Weiche – grundlagt i 1920’erne. Navnet „Weiche“ kommer fra det tyske ord „weiche“, der betyder „afgrænsning“ eller „overgang“.

Hver bydel i Flensborg bidrager til byens mangfoldighed og charme, og de reflekterer samtidig byens historie, kultur og udvikling.