1. Genforeningen i 1955: Efter næsten ti års adskillelse blev Flensborg igen en del af Tyskland.
  2. Folketællingen i 1950: Efter Anden Verdenskrig blev den første officielle folketælling afholdt i Flensborg for at fastlægge byens nye demografiske situation.
  3. Udbruddet af H1N1-influenzaen i 2009: Flensborg blev hårdt ramt af den globale influenzapandemi.
  4. Genopbygningen af Flensborg efter krigen: Efter Anden Verdenskrig blev byen Flensborg næsten fuldstændig ødelagt og måtte gennemgå en stor genopbygningsproces.
  5. Etableringen af Flensborg Universitet i 1946: Universitetet blev grundlagt som et svar på det øgede behov for akademisk uddannelse efter krigen.
  6. Branden på Dampskibsmolen i 1972: En stor brand brød ud på en af Flensborgs vigtigste kajer, hvilket forårsagede store skader og økonomisk tab.
  7. Flugtskydningsulykken i 2008: En tragisk ulykke under en flyveudstilling i Flensborg medførte flere dødsfald og tilskadekomne.
  8. Urbaniseringen af Flensborg i efterkrigstiden: Mange landdistrikter og småbyer blev indlemmet i Flensborg for at imødekomme byens voksende befolkning og behov.
  9. Udviklingen af den nye havnepromenade i Flensborg: Byen har gennemgået en omfattende revitalisering af havneområdet og skabt en moderne promenade til glæde for både lokale og turister.
  10. Flensborgs rolle som shoppingdestination: Byen er blevet kendt for sit brede udvalg af butikker og shoppingmuligheder og er et populært mål for turister på jagt efter gode tilbud.