Sommertheateret på Teater Kiel vil tage en pause i 2024, som teaterledelsen har meddelt. Beslutningen blev truffet efter grundig overvejelse og omhyggelig afvejning af alle muligheder. Efter forestillingen „Meget støj om ingenting“ på MFG-5-området i sommeren 2023 skulle der egentlig have været planlagt en ny operaproduktion på rådhuspladsen til sommeren 2024.
På grund af de sene sommerferier i Slesvig-Holsten skulle sommertheateret have fundet sted før disse ferier. Dog var rådhuspladsen, som ville have muliggjort den nødvendige prøvetid og række af forestillinger, allerede optaget af Kieler Woche internationale marked eller ved nedtagning. Af kapacitetsmæssige årsager var der ingen andre udendørs spillesteder i betragtning til en omfattende operaproduktion.
En ny teaterproduktion på MFG-5-området var ikke længere mulig på grund af den korte forberedelsestid. Især integrationen af travle musikere fra rock- og popverdenen til en komposition ville ikke have været gennemførlig tidsmæssigt.
I stedet vil teaterledelsen planlægge en premiere i Schauspielhaus. Fra den 5. juli 2024 vil en ny musicalversion af „Romeo og Julie“ blive vist. Billetsalget til alle allerede planlagte forestillinger starter den 9. november 2023 ved teaterkasserne, telefonisk på 0431 901 901 og online.
Da sommertheateret i de senere år har etableret sig som et kulturelt højdepunkt, kan publikum se frem til en fortsættelse i 2025. Især gennem overførslen af sommertheateret til flere offentlige visningssteder i byen, har selv mennesker med lav indkomst kunnet deltage i denne kulturelle begivenhed.
Sommertheateret vil derefter traditionen tro blive genoptaget på rådhuspladsen i 2025, hvor Kiels publikum i juli kan glæde sig til Giuseppe Verdis „La Traviata“.