ADAC køprognose for weekenden den 12. til 14. juli Ni delstater er på ferie Også køkaos i udlandet Bilferiegæster skal have masser af tålmodighed i den kommende weekend. Trafikken på motorvejene tager nu for alvor fart. Med feriestart i Hessen, Rheinland-Pfalz og Saarland er ni delstater nu på ferie. Fra Nordrhein-Westfalen ruller den næste bølge af rejsende mod kysterne, bjergene og sydpå. Også midten og syden af Holland samt de fleste nordeuropæiske lande har allerede skolefri.
Ved godt vejr vil der sandsynligvis være talrige trafikpropper, også for dagsturister eller dem, der beslutter sig i sidste øjeblik. Derfor er faren for trafikpropper også stor på tilkørselsvejene til bjergene, kysterne og sølandskaberne.
De fleste tvangsstop vil opstå ved motorvejsbyggepladser, hvor kørebaner er reducerede eller specielt lange. Mange af dem vil også være i drift i sommerferieperioden.
Også på hjemrejseruterne stiger faren for trafikpropper. Mange feriegæster er allerede på vej hjem.
Højsæsonen i weekenden er fredag eftermiddag, lørdag formiddag og søndag eftermiddag. Dem, der er fleksible, bør planlægge mere stille alternativeruter eller vælge en anden rejsedag. Velegnede ugedage er tirsdag til torsdag.