I anledning af den internationale dag for hjemløse mennesker udtaler byrådsmedlem Marcel Schmidt, formand for SSW’s byrådsgruppe i Kiel:
„Som delstats-hovedstad og regionalt centrum er hjemløshed og dertil knyttet også obdachløshed ikke nye fænomener for Kiel. Særligt begyndelsen af 2020’erne, præget af kriser, har for mange mennesker i Kiel forværret deres økonomiske situation og bragt dem nærmere økonomisk og social tilbagegang – en udfordring, vi stadig ikke har overvundet.
Vi kræver ikke kun, at livet i Kiel generelt skal blive mere overkommeligt; vi har også i årevis understreget, at vi må gøre mere for at forebygge hjemløshed og lindre dens konsekvenser. I denne sammenhæng har vi ved den seneste budgetbehandling opnået nogle fremskridt, som dog trues af besparelser i forbindelse med budgetforslagene for 2025. En forhøjelse af midlerne til social boligbyggeri var en del af forhandlingerne for vores godkendelse af budgettet, men den er nu blevet strøget eller sat i tvivl. Det gør kommende budgetforhandlinger langt mere udfordrende.
Vi ønsker også mere fremdrift, energi og vilje fra forvaltningen på andre områder: Allerede i januar besluttede vi, at forvaltningen skulle undersøge muligheden for at indføre en sanitetsbus. Dette tilbud skal give mennesker adgang til sanitære faciliteter, rent tøj og hygiejneartikler uden forhindringer. Imidlertid er ansøgningen om dette tilbud stadig ikke blevet gennemført. Vi forstår ikke, hvorfor forvaltningen bruger så lang tid på denne undersøgelse. På denne aktionsdag for hjemløse mennesker kan vi kun konstatere, at Kiel må accelerere sin indsats vedrørende hjemløshed for at imødekomme behovene hos folk i vores by.“