Netværksmøde „LEBENSWERT – bæredygtig Sylt“ med erhvervsjournalist Felix Rohrbeck

WESTERLAND: Der blev snakket livligt om bæredygtige løsninger: På invitation fra Sylt Marketing Gesellschaft (SMG) blev der afholdt møde i sidste uge i Westerland for den bæredygtighedsinitiative „LEBENSWERT – bæredygtig Sylt“. Om formiddagen mødtes omkring 20 repræsentanter fra Sylts hoteller, restauranter og produktion i „Winterwohnzimmer“ i Surf-Delis Goldene Möwe for at udveksle idéer og lære mere om „LEBENSWERT“-netværket. Økonomijournalist Felix Rohrbeck kom med friske input udefra, og hans foredrag blev grundlaget for den efterfølgende grupperedebat. Også Catharina Beyerlein, projektleder for klimaindsats og bæredygtighed ved Landskabsforvaltningen Sylt (LZV), støttede arrangementet og sendte en videohilsen, da hun ikke kunne deltage personligt.

Nogle af deltagerne var allerede partnere i LEBENSWERT-netværket, mens andre brugte chancen for at blive klogere og melde sig ind. Tessa Heyde, bæredygtighedsansvarlig i SMG, sagde: „Vi er ikke en klassisk certificering med strenge krav, men et netværk. Vores selvvurdering opfordrer til at tænke over de 17 mål for bæredygtig udvikling fra FN (SDGs). Det handler ikke om at være perfekt, men om at udvikle sig løbende.“ Ifølge Heyde viser interessen blandt deltagerne, hvor stort behovet er for at snakke om bæredygtighed. „Vi glæder os til at arbejde videre med både gamle og nye medlemmer af „LEBENSWERT“-netværket, støtte dem og sammen skabe rammerne for en troværdig og gennemsigtig bæredygtighedsinitiativ på øen.“

Om aftenen talte Rohrbeck, hvis medie-startup „Flip“ i Hamburg er specialiseret i undersøgende arbejde for at afsløre greenwashing, igen i „Winterwohnzimmer“ – denne gang offentligt for omkring 50 gæster. Deltagerne fulgte nøje med i hans foredrag „Magt af bæredygtigt forbrug og hvordan greenwashing fører os på vildspor“, stillede spørgsmål, og deltager aktivt. Rohrbeck delte erfaringer om mere eller mindre bæredygtige forretningsmetoder og viste med positive eksempler, at konsekvent bæredygtighed er mulig og kan gøre en forskel. „De, der virkelig mener det, tager ikke den lette vej,“ var hans konklusion. „Netop derfor fortjener de vores støtte. Det er vigtigt, hvilken chokolade vi spiser, hvilke sko vi køber, og hvilke virksomheder vi støtter. I sidste ende ligger det i hænderne på forbrugerne at drive reel forandring fremad med deres bevidste købsbeslutninger.“

Kilde: Sylt Marketing GmbH