I forbindelse med den europæiske trafik-sikkerhedsinitiative „ROADPOL – Fokus på Vejen“ vil politiet i Schleswig-Holstein i den kommende uge gennemføre en række forstærkede færdselskontroller. Målet med aktionsugen, der finder sted fra den 7. oktober 2024 til 13. oktober 2024, er at skærpe opmærksomheden på farerne ved distraktion i trafikken og øge trafik-sikkerheden. Der vil være en fokusdag med særlige kontroller på samme tema torsdag den 10. oktober 2024.

Under mottoet „Fokus på Vejen“ rettes kontrolugen især mod brugen af mobiltelefoner og andre tekniske apparater under kørsel. Risikoen for en ulykke stiger markant, når førere ikke har deres opmærksomhed rettet mod trafikken, men derimod på deres smartphone, tablet eller andre multimodale distraktioner. Bare 3 sekunders distraktion ved 50 km/t kan resultere i over 40 meters blindkørsel. „Vores opgave er at sikre trafik-sikkerheden for alle involverede,“ siger Jan Winkler, presseansvarlig ved politiet i Schleswig-Holstein. „Vi opfordrer alle trafikanter til at forblive opmærksomme under kørsel og undgå distraktioner. Ingen tekstbesked er så vigtig, som at ankomme sikkert til sin destination!“

I løbet af kontrolugen vil både civil- og uniformerede betjente være i aktion, både mobil og stationært ved kontrolsteder. Udover at overvåge mobiltelefonbrug under kørsel vil der også være fokus på brugen af sikkerhedsbælter. „I tilfælde af en ulykke er konsekvenserne de samme, uanset om man er på en længere tur eller blot kører til supermarkedet ved siden af,“ appellerer Jan Winkler og understreger, at man aldrig bør undlade at spænde sikkerhedsbæltet.

Efter kontrolugen vil politiet foretage en evaluering af indsatsen og offentliggøre resultaterne. Udover kontrollerne vil politiet også føre personlige samtaler med trafikanterne for at fremme forståelse og hensyn, dermed skærpe bevidstheden om farerne i trafikken.