Forum Moderne Landbrug (FML) fejrer i oktober sit 10-års jubilæum. I anledning af jubilæet præsenterede FML på en digital pressekonference en aktuel udgave af sit stemmingsindeks, der belyser den samfundsmæssige opfattelse af landbruget. Indekset viser, at befolkningen i Tyskland i stigende grad møder landbruget med forståelse og anerkendelse, og særlig i forhold til dyrevelfærd og klima har holdningerne ændret sig markant siden 2020.

Stemmingsindekset er udviklet i samarbejde med opinionsforskningsinstituttet Civey og fakultetet for landbrugs- og fødevarevidenskab ved Universitetet i Kiel. Det giver et omfattende billede af den tyske befolknings holdning til landbruget. Indekset, som er baseret på månedlige undersøgelser siden 2020, giver vigtige indsigter i emner som landbrug, klima, dyrevelfærd, ernæring, innovation og planteproduktion.

„Resultaterne af stemmingsindekset viser, at dialogen mellem landbruget og samfundet bærer frugt. Vi ser en positiv udvikling i vurderingerne, særligt når det gælder forståelsen for de udfordringer, som landmænd står overfor,“ sagde Lea Fließ, direktør for Forum Moderne Landbrug.

Hovedresultater fra stemmingsindekset:

  • Stigende tillid: Flertallet af de adspurgte anser landbruget som en pålidelig partner i forhold til sikring af fødevareforsyning og beskyttelse af naturen.
  • Høj relevans af dyrevelfærd: Siden 2020 er interessen for og bevidstheden om dyrevelfærd markant steget.
  • Klimasikring i landbruget: En voksende del af befolkningen anerkender landbrugets indsats for at fremme klimatiltag og ser landbruget ikke kun som en problemkilde, men som en del af løsningen.

Prof. Dr. Dr. Christian Henning fra Universitetet i Kiel tilføjede: „Undersøgelserne viser, at mange borgere anerkender balancen mellem et produktivt landbrug og naturbeskyttelse som en udfordring, som landmændene i stigende grad formår at tackle.“

Afslutningsvis blev der givet et blik fremad mod de kommende år, med et klart commitment til at fortsætte den åbne dialog og fremme innovative løsninger for fremtiden i det tyske landbrug.

Om Forum Moderne Landbrug e.V.:

Forum Moderne Landbrug er et netværk bestående af aktører fra alle områder inden for landbruget. Vi viser moderne landbrug, som det er. Vi fremmer dialogen mellem landbruget og samfundet og gør dermed moderne landbrug synligt og erfaringsbaseret for alle.

Har du været på oplevelsesgård til Grüne Woche? Har du talt med en af vores AgrarScouts på markedet i din by? Eller besøgt vores kanaler “Moderne Landbrug”? Alt dette er en del af Forum Moderne Landbrug.