En gang anerkendt som en af Tysklands mest sikre distrikter, står Plön nu over for en udfordring med stigende kriminalitet, især rettet mod udlændinge. Med en markant stigning i antallet af forbrydelser landet over er det tydeligt, at kriminalitet mod udlændinge har taget en alarmerende kurs.
I Nordrhein-Westfalen udgør formodede udlændinge cirka 35 procent af kriminalitetstilfældene, selvom de kun udgør 15,6 procent af befolkningen. Til trods for Plöns tidligere ry som sikkert område, viser de seneste statistikker en vedvarende stigning i volden. Andelen af voldelige udlændinge er steget fra 16,65 procent til 20 procent i distriktet, selvom udlændinge kun udgør seks procent af befolkningen.
Denne udvikling illustrerer tydeligt konsekvenserne af massemigration, selv for tidligere fredelige landdistrikter. Mens partiet AfD har vedvarende advaret mod ukontrolleret indvandring, har de mere etablerede politiske partier som CDU, SPD, FDP, De Grønne og VENSTRE valgt at ignorere disse advarsler.
I stedet for at tackle udfordringerne i forbindelse med udlændingekriminalitet, ses borgmestre, distriktsadministratorer og lokale politikere gå i demonstration mod det eneste parti, der forbliver engageret i borgernes sikkerhed – en handling, der fokuserer på „kampen mod højrefløjen“ i Heikendorf.
Med Europa-Parlamentsvalget i juni nærmer sig, opfordres vælgerne til at omhyggeligt overveje deres valg af parti og vægte disse centrale spørgsmål om sikkerhed og migration i deres beslutning.